Autó Hi-Fi

Mi is tartozik bele ebbe a kategóriába?

Ott kezdődik a dolog, hogy szóljon valami, meg tudjam hallgatni a híreket. Erre a célra minden autó gyári kiépítése alkalmas.
A következő lépcső, hogy zenehallgatásra is alkalmas legyen a rendszer. Ebből a szempontból csak néhány újabb gyári kiépítés megfelelő.
A következő fokozat, hogy a rendszer komoly hangzásbeli igényeket elégítsen ki. Itt már gyári megoldások nem fogadhatók el.
És a csúcs egy teljesen önálló High End rendszer telepítése.

Miért is emlegetek rendszert? Mert egy összetett rendszerről van szó, amely meghatározza a hangzás minőségét. Mik a rendszer elemei? Akkumulátor, fejegység, CD tár, erősítő(k), hangszórók és az összekötő kábelek (kisszintű, táp, hangszóró).
Természetesen az, hogy milyen szintű rendszert építünk, meghatározza azt, hogy a rendszerelemekkel szemben milyen követelményt támasztunk.

Egy autó HiFi rendszer kiépítése egy beszélgetéssel kezdődik, amelyen tisztázni kell hogy Önnek mi az elképzelése, milyen tipusú zenét hallgat, és mik az anyagi lehetőségek. Ezután lehet költségvetést készíteni, és hozzáfogni a munkához.

Fontos alapelv, hogy az autó elsősorban utasok és csomagok szállítására van kitalálva, ennek figyelembe vételével kell például egy mélysugárzó megválasztását, vagy elkészítését megoldani. Hacsak egy mód van rá, akkor a gyári hangszóró helyeket használom fel, legfeljebb egy kiemelő vagy tartókonzolt készítek. Különleges esetekben akár komplett ajtóborkolat is készíthető.

 

PIONEER